1. Statutul numelui:
2. Unitatea de rang superior în care se încadrează (i); Subdiviziuni (ii); Unitatea structurală (iii): (i) Membru al Formaţiunii de Sălătruc; (iii) Depresiunea Petroşani.
3. Vârsta: Aquitanian (Egerian terminal).
4. Sinonimie: “Membrul Inferior Salmastru cu Marne,Gresii şi Intercalaţii de Cărbuni” (Moisescu, 1981, p. 115, cu Sinonimii); “Low(sic!) Sălătruc Fm”(Marinescu et al., 1998, p. 185).
5. Localitatea tip (i); Răspândire geografică (ii): (i) Valea Sălătrucului la localitatea Sălătruc, jud. Hunedoara.
6. Secţiunea tip (i); Variaţii de facies (ii): După Moisescu (1981, p. 116) “Unitatea litostatigrafică respectivă cuprinde o întreagă gamă de gresii mai mult sau mai puţin stratificate, de marno-argile cenuşii, uneori negricioase, ca şi intercalaţii subţiri de cărbuni. Din punct de vedere faunistic conţine o serie de nivele cu ostrei mari în alternanţă cu nivele marnoase cu polimesode, pirenele şi Melanopsis”.
7. Referinţa tip (i); Alte referinţe (ii): (i) Moisescu (1981, p. 115-116);
(ii) Răileanu et al. (1960, citaţi de Moisescu, 1981, p. 116) au separat acest membru al Formaţiunii de Sălătruc sub denumirea de Strate Inferioare de Sălătruc.
8. Limite: Limita inferioară, concordantă, este la contactul cu Formaţiunea de Lonea. Limita superioară este la contactul cu Membrul Superior Marin cu Gresii al Formaţiunii de Sălătruc.
9. Conţinut fosil (i); Consideraţii biostratigrafice (ii):
10. Mediul depoziţional:
11. Corelări: