1. Statutul numelui: In uz.
2. Unitatea litostratigrafică de rang superior în care se încadrează (i) Se află plasat la partea superioară (finală) a Formaţiunii de Tătaru; apare însă şi în cuprinsul Formaţiunii de Milcov unde se dispune peste Membrul de Ursoaia şi suportă Membrul de Valea lui Cernat; Subdiviziuni (ii) - ; Unitatea structurală (iii): Avantfosa Carpatică, flancul intern.
3. Vârsta: Meoţian inferior (Oltenian) – jumătatea superioară.
4. Sinonimie: - ;
5. Localitatea tip (i); Răspândire geografică (ii); (i) Călugăreni, judeţul Prahova, Pârâul Sărat (vale); (ii) Subcarpaţii Munteniei.
6. Secţiunea tip; variaţii de facies: Alternanţă de argile, argile nisipoase, nisipuri şi gresii.
7. Referinţa tip (i) Marinescu et al. (1998); Alte referinţe (ii): Mărunţeanu, Papaianopol (1998).
8. Limite: În cadrul Formaţiunii de Tătaru se dispune peste membrul anterior al acesteia (Susswaser Bank) şi suportă membrul bazal al Formaţiunii de Călugăreni (Membrul de Valea lui Cernat).
9. Conţinut fosil; Consideraţii biostratigrafice: La partea inferioară a acestei subdiviziuni a Formaţiunii de Tătaru se plasează strate cu Congerii şi Teodoxus care reflectă o îndulcire temporară a apelor Bazinului Dacic în cursul Meoţianului inferior.
10. Mediu depoziţional: Lacustru, cu momente importante de îndulcire a apelor.
11. Corelări: Este considerat aproape sincron cu subdiviziunea cu acelaşi nume care apare şi în cadrul formaţiunii de Milcov. In acelaşi timp corespunde stratigrafic părţii superioare a Formaţiunii Oltenian descrisă în cuprinsul Depresiunii Getice.
M. Ţicleanu, 2011