1. Statutul numelui: Formal.
2. Unitatea de rang superior în care se încadrează (i); Subdiviziuni (ii);Unitatea structurală (iii): (iii) Depresiunea Getică.
3. Vârsta: Badenian superior (Kossovian).
4. Sinonimie: ”calcarele cu Lithothamnium” (Murgoci, 1907, p. 69).
5. Localitatea tip (i); Răspândire geografică (ii): (i) Nu este cunoscută localitatea tip; (ii) La vest de Valea Olteţului, la Săcelu (Murgoci, ibidem) și în axul Anticlinalului Ciocadia-Piţicu (jud. Gorj), pe Harta geologică 1:100,000, în Popescu, 1955, la p. 24); Harta geologică a României, 1:200,000, foaia 33-Tg. Jiu, caroul b3 (Bercia et al., 1967, 1968).
6. Secţiunea tip (i); Variaţii de facies (ii): (i) Nu este cunoscută secţiunea tip; (ii) Formaţiunea este constituită din calcare argiloase (= marnocalcare) şi calcare recifale (reciful de la Bircii) (Popescu, idem, p.17). După Murgoci (ibidem) ”Calcarele sunt uneori compacte, alteori poroase și nisipoase, cu pungi de pietrișuri sau conglomerate”. Pe valea Ciocadia, calcarele argiloase impregnate cu substanţe bituminoase, conţin Lithothamnion. Ele trec lateral atât la Şisturi cu Radiolari cât şi la Marnele cu Spirialis. Tot la Ciocadia, pe marginea sudică a masivului muntos, sunt prezente bioherme cu corali, Lithothamnion şi variate moluşte. La Săcel și la vest de satul Bircii, spre Săcel, calcarele recifale cu Lithothamnion devin mai proeminente. Reciful pare a fi existat până în Sarmaţianul inferior (Popescu, ibidem).
7. Referinţa tip (i); Alte referinţe (ii): (ii) Murgoci (ibidem); Popescu (ibidem).
8. Limite: In valea Blahniței limita este transgresivă, la contactul cu conglomerate eocene (Murgoci, ibidem). După Popescu (ibidem) limita inferioară are caracter de contact de tranziţie spre Marnele cu Spirialis sau cu Şisturile cu Radiolari. Limita superioară este la contactul cu depozite atribuite Sarmaţianului.
9. Conţinut fosil (i); Consideraţii biostratigrafice (ii): Lithothamnion, Serpula gregaris.
10. Mediul depoziţional: Recifal (atol, după Murgoci, idem, p. 71).
11. Corelări:
Literatura citată
Bercia I., Marinescu Fl., Mutihac V., Pavelescu Maria, Stancu Josefina, 1967, Harta geologică a României, scara 1:200,000, foaia 33-Târgu Jiu.
Bercia I., Marinescu F., Mutihac V., Pavelescu Maria, Stancu Iosefina, 1968, Harta geologică a României, scara 1:200,000, foaia 33-Târgu Jiu. Notă explicativă, 57 p.
Murgoci G., 1907, Terțiarul din Oltenia, cu privire la sare, petrol și ape minerale. AN, 1, 3-128.
Popescu Gr., 1955, Cercetări geologice în regiunea Ciocadia – Pițicu – Baia de Fier (Depresiunea Getică). D. S. Inst. Geol., 39, 15-25.