1. Statutul numelui:
2. Unitatea de rang superior în care se încadrează (i); Subdiviziuni (ii);
Unitatea structurală (iii): (iii) Pânza de Petrova din Zona Flişului Transcarpatic.
3. Vârsta: Oligocen inferior.
4. Sinonimie: “Stratele de Valea Neagră” (Ionesi, 1959, p. 29).
5. Localitatea tip (i); Răspândire geografică (ii): (i) Valea Neagră Mică, la NV de Petrova, jud. Maramureş (v. harta geologică în Ionesi, 1959); (ii) Harta geologică 1:200,000, foaia 4-Vişeu, caroul a1, sub legenda: Strate de Borşa.
6. Secţiunea tip (i); Variaţii de facies (ii): (i) Formaţiunea, de 300 m grosime, este formată din “şisturi argilo-marnoase negre, gresii calcaroase şi gresii silicioase. Caracteristica acestui orizont este dată de şisturile argilo-marnoase negre, care prezintă o mare dezvoltare”. Formaţiunea este asemănătoare cu Şisturile Negre din Carpaţii Orientali. Litologiile din cuprinsul Stratelor de Valea Neagră au fost descrise în detaliu de Ionesi (1959, p. 30-31). Şisturile argilo-marnoase negre devin uşor albicioase pe suprafeţele alterate. Ele sunt uneori silicifiate pronunţat sau pot conţine lentile silicioase mari. Gresiile calcaroase cenuşii, fine, în strate de până la 2 m, conţin diaclaze mari cu calcit. Gresiile silicioase de culoare cenuşiu-închis sunt compacte, foarte dure, cu spărtură concoidală şi luciu sticlos în spărtură.
7. Referinţa tip (i); Alte referinţe (ii): (i) Ionesi (1959, p. 29-31).
8. Limite: Limita inferioară este la contactul cu Stratele de Petrova. Limita superioară este la contactul cu Gresia de Borşa (Ionesi, 1959, p. 30 şi harta geologică însoţitoare).
9. Conţinut fosil (i); Consideraţii biostratigrafice (ii):
10. Mediul depoziţional:
11. Corelări: