1. Statutul numelui:
2. Unitatea de rang superior în care se încadrează (i); Subdiviziuni (ii); Unitatea structurală (iii): (i) Seria de Braşov-Membru al Grupului de Piatra Craiului; (iii) Unitatea de Braşov-Leaota, Sinclinoriul Dîmbovicioarei.
3. Vârsta: Tithonian.
4. Sinonimie:
5. Localitatea tip (i); Răspândire geografică (ii): (i) Cheia - Valea Moeciului.
6. Secţiunea tip (i); Variaţii de facies (ii): (i) Patrulius (în Patrulius et al., 1980, p. 12) dă următoarea descriere: “calcarenite bioclastice şi litoclastice, în mare parte şi peletale, cât şi din micrite de obicei cu bioclaste şi granule micritice mai mult sau mai puţin abundente, în parte disociate prin sparit. Proporţia celor două categorii de microfaciesuri variază de la un sector la altul în limite foarte largi”. Calcarul Masiv Inferior are grosimi de până la 250 m; (ii) In partea centrală a Culoarului Dîmbovicioarei Calcarul Masiv Inferior are grosimi reduse: “câţiva metri în profilul din valea Sbîrcioarei, câteva zeci de metri în profilul de la Cheia - Valea Moeciului. El se efilează până la dispariţie spre est” (Patrulius în Patrulius et al., 1980, p. 14).
7. Referinţa tip (i); Alte referinţe (ii): (i) Patrulius (în Patrulius et al., 1980, p. 12-14).
8. Limite: Limita inferioară este la contactul cu Marnele cu Posidonia alpina. Limira superioară este marcată de o discontinuitate greu de recunoscut la contactul cu Calcarul de Prăpăstii.
9. Conţinut fosil (i); Consideraţii biostratigrafice (ii): (i) Rare piese de Soccoma.
10. Mediul depoziţional:.
11. Corelări:.
Literatura citată
Patrulius D., Antonescu E., Avram E., Baltres A., Dumitrică P., Iordan Magdalena, Iva Mariana, Morariu Alexandra, Pop Gr., Popa Elena, Popescu Ileana, 1980, Studiul petrologic şi biostratigrafic complex al formaţiunilor jurasice şi neocomiene din Carpaţii româneşti şi Dobrogea în vederea evaluării potenţialului de resurse minerale. Sectorul Leaota-Braşov-Munţii Perşani. Raport Fond Geologic I.G.R., 132 p.