1. Statutul numelui:
2.Unitatea litostratigrafică de rang superior în care se încadrează(i); Subdiviziuni (ii); Unitatea structurală (iii): (iii) Pânza de Telejen; Moldavide.
3. Vârsta: Vraconian-Cenomanian.
4. Sinonimie:
5. Localitatea tip (i); Răspândire geografică (ii): (i) Măciucu-Bertea, între valea Telejenului şi Valea Doftanei; (ii) Harta geologică 1:200,000, foaia 35-Târgovişte caroul a4.
6. Secţiunea tip; variaţii de facies: Gresii masive. Popescu (1958, p. 183) citează din gresiile conglomeratice de la Măciucu Bertii blocuri resedimentate de calcare argiloase vraconiene cu Neohibolites şi Globotruncana appenninica. Patrulius et al. (1968, p. 23) menţionează amoniţi (Ostlingoceras puzosianum) din calcarele argiloase (=marnocalcare) resedimentate în gresii masive.
7. Referinţa tip (i); Alte referinţe (ii): (i)
8. Limite: Limita inferioară este situată la contactul cu Seria de Teleajen. Limita superioară este marcată de un relief de eroziune deasupra căruia se aştern Marnele de Boncu.
.9. Conţinut fosil (i); Consideraţii biostratigrafice (ii): Amoniţi (Turrilites costatus) din Cenomanianul inferior (Băncilă, 1958, p. 192).
10. Mediul depoziţional:
11. Corelări: Gresia de Măciucu Bertii se corelează stratigrafic cu Seria de Dumbrăvioara din Pânza de Teleajen şi din Pânza de Bobu şi cu Flişul de Fieni din Pânza de Teleajen, precum şi cu Seria de Macla din Pânza de Macla.